الدین

"الدین" در ابتدا یک وبلاگ گروهی بود. بعد از فیلتر شدن، یکی از نویسندگانش آن را با آدرس جدید در بلاگفا ادامه داد. این وبلاگ مجددا در فروردین 95 گروهی شد و به "بیان" مهاجرت کرد. بخشی از مطالب وبلاگ قبلی نیز به اینجا منتقل شد.
وجه تسمیه "الدین" این است که انتهای نام مستعار تمام نویسندگان "الدین" دارد. لذا نه این وبلاگ تنها به مقوله دین خواهد پرداخت و نه خدای نکرده نویسندگان ادعا میکنند نورانیت و شرافتی برای دین به ارمغان آورده اند

آدرس کانال تلگرامی:
https://telegram.me/aldin_blog_ir

آنچه آینده ایرانیان در گرو آن است

شنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۲ ب.ظ

"مسلسل، مسلسل تنها ره حجاب است" ، "یا رو سری یا تو سری"، دومورد از شعار های پرکاربرد در سال های اول انقلاب بود؛ زمانی که قشر مذهبی جامعه قصد اجباری کردن حجاب را داشت. در آن دوران قشر مذهبی که به لحاظ تعداد فربه تر شده بود و هر روز منابع قدرت بیشتری به دست می آورد، مسئله را اینطور می دید که یک سبک زندگی ایده آل وجود دارد که همه باید بر اساس آن زندگی کنند و اگر کسی از آن خارج شد به ورطه گمراهی غلتیده است. در این سبک زندگی همه چیز از اسم کودکان و مدل لباس و اصلاح سر و صورت گرفته تا شیوه عبادت، نگاه به دین و حتی تصور از خدا با جزئیات تعریف شده بود. مومنین نیز وظیفه داشتند که عموم مردم را به همین مسیر وارد کنند، حتی اگر شده با اعمال خشونت.


 امروز پس از 40 سال اگرچه هنوز آن نگاه وجود دارد و از قدرت زیادی برخوردار است اما بدنه اجتماعی آن روز به روز لاغرتر می شود و در مقابل، دیگر سبک های زندگی که با الگوی رسمی سازگاری ندارند پرطرفدارتر شده اند. همین موضوع باعث شکاف و چندپارگی در جامعه ما شده است و آنچه این چندپارگی را خطرناک می کند نه اختلاف در سبک های زندگی که اتفاقا شباهت معتقدین به هر سبک در مقابله با معتقدین به دیگر سبک هاست.


یعنی اگر چه هر کدام از این سبک ها تفاوت های چشم گیری دارند، اما در عموم آنها معتقدین به هر یک از سبک های زندگی ایمان دارند که روش آنها بهترین است و وظیفه دارند مابقی مردم را به همین مسیر وارد کنند. البته چون فعلا دستشان از داغ و درفش کوتاه است با تمسخر و تحقیر و هیولا ساختن از دیگری به سرکوب آنهایی می پردازند که به راه نمی آیند.


در چنین شرایطی آمدن و رفتن حکومت ها تاثیری بر حال ما نخواهد داشت. ما مردم ایران تا متوجه نشویم که بهترین راهی وجود ندارد و حقیقت بسیاری از امور در لایه های شک و تردید پنهان است و بدون پذیرش یکدیگر و گفتگو انتخاب دیگری نداریم، زندگی مان بهتر نخواهد شد. مدارا رمز هر نوع توسعه و بهروزی است.


اگر  در این چهل سالی که از انقلاب اسلامی می گذرد ما ایرانیان همین را فهمیده باشیم (که به نظر من پیشرفتی کُند و پرهزینه اما مطلوب داشته ایم)، می توانیم ادعا کنیم که فارغ از همه تلخی های امروز آینده کشور روشن است.

۹۷/۱۱/۲۷
سراج الدین

نظرات  (۳)

۲۷ بهمن ۹۷ ، ۲۳:۴۷ دختـرِ بی بی
میتونم منظورتون رو از مدارا بدونم؟
دقیقا یادم میاد زمانی هم که مردم پارسال ریخته بودن تو خیابون من نگران این بودم که واقعا انقلاب دیگه ای صورت بگیره ، نه اینکه راضی باشم از شرایط اما تقریبا مطمئن بودم هیچ انقلاب بهتری در انتظار نیست . و دلیلش هم همین موضوع بود که اصلا عموم مردم تصویر واضحی از حکومت یا جامعه ای که در مسیر نیک بختی قرارشون میده ندارن . ( نه اینکه حالا من داشته باشم ) 

منتها واضحه که سواد و آگاهی مردم نسبت به این قضایا عمدا و انتخابی ( توسط حکومت یا خانواده یا خود جامعه ) پایین هست و اونقدر پایین هست که قادر به بهتر کردن شرایط نیست . نمونه ش توی رفتار و منش تک تک افراد جامعه هم نمایان هست که تقریبا کمتر کسی به فکر حفظ و رشد جامعه هست و منافع شخصی در جزئی ترین مسائل حتی ترجیح داده میشن به حفظ چهارچوب جامعه . دلایل روشنی هم داره . 
سلام،

با شما موافقم که هرکس می خواهد سبک زندگی خودش را به دیگران القا کند، و نباید چنین باشد.  اما یادآوری کنم که این چنین رشدی عکس العمل همان روش زندگی اجباری سال های اوایل انقلاب است که آسیب های زیادی به مردم زد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی