الدین

"الدین" در ابتدا یک وبلاگ گروهی بود. بعد از فیلتر شدن، یکی از نویسندگانش آن را با آدرس جدید در بلاگفا ادامه داد. این وبلاگ مجددا در فروردین 95 گروهی شد و به "بیان" مهاجرت کرد. بخشی از مطالب وبلاگ قبلی نیز به اینجا منتقل شد.
وجه تسمیه "الدین" این است که انتهای نام مستعار تمام نویسندگان "الدین" دارد. لذا نه این وبلاگ تنها به مقوله دین خواهد پرداخت و نه خدای نکرده نویسندگان ادعا میکنند نورانیت و شرافتی برای دین به ارمغان آورده اند

آدرس کانال تلگرامی:
https://telegram.me/aldin_blog_ir

در بلند مدت همه ما مرده ایم

پنجشنبه, ۱۲ اسفند ۱۳۹۵، ۰۱:۲۶ ق.ظ

زمانی که آدام اسمیت در کتاب ثروت ملل به وجود دستی نامرئی اشاره کرد که در یک اقتصاد آزاد و بدون دخالت دولت نهایتا بازار را به سمت تعادل می برد، محکم ترین پایه اقتصاد آزاد را برای همیشه بنا نهاد. با این حال بحران های اقتصادی قرن بیستم باعث شد که اقتصاددان معروفی مانند کینز بگوید:‌ بله حرف آدام اسمیت درست است و در بلند مدت بازار به سمت تعادل می رود اما مشکل اینجاست که در بلند مدت همه ما مرده ایم و به همین دلیل ضروری است دولت ها در حد کم و مشخصی در اقتصاد دخالت کنند.

این روز ها صحبت از تمدن بزرگ اسلامی زیاد شنیده می شود. تمدنی که قرار است بر مبنای اسلام و در مقابل تمدن غرب ساخته شود. کسانی که به امکان ساخته شدن این تمدن اعتقاد دارند تقریبا در هر مسئله ای راه حل های ارائه شده در فرهنگ و تمدن های دیگر را نفی می کنند و با جدیت می گویند مبانی ما با مبانی  کسانی که این نظریه ها را داده اند متفاوت است و این نظریه ارائه شده نادرست است. اما وقتی که از آنها میپرسیم راه حل شما برای این مسائل چیست به جواب مشخصی نمی رسیم. یکی از جواب هایی که بارها شنیده ایم این است که همه اینها در ادبیات سنتی و مذهبی ما وجود دارد و لازم است بر روی آنها کار شود تا دانش مربوطه استخراج شود.

این گروه معتقد اند ابتدا باید حکومت اسلامی بنا شود، سپس حکومت اسلامی جامعه ای اسلامی بسازد و از دل این جامعه تمدن اسلامی ظهور کند و طبیعتا این پروسه بسیار زمان بر است. باید سالهای طولانی و منابع فراوان جهت رسیدن به این تمدن سرمایه گذاری کرد. قطعا بسیار مهم است که قبل از این سرمایه گذاری عظیم امکان رسیدن و روش صحیح آن بررسی شود. همچنین لازم است مدعیان این تمدن دقیقا بگویند که قرار است چه چیزی بسازند و از کلی گویی فراتر بروند. گفتن این که در تمدن اسلامی توسعه همراه با عدالت است کافی نیست. عدالت اگرچه مفهومی همه پسند است اما دلیل این همه پسندی در مبهم بودن تعریف عدالت قرار دارد. به محض تعریف عدالت بسیاری با تعریف ارائه شده مخالفت خواهند کرد. کسی که وعده عدالت می دهد حداقل باید بتواند تعریف مشخصی از عدالت ارائه کند و آن را بدیهی به حساب نیاورد.

با این حال علی رغم اهمیت پاسخگویی به این سوالات، نکته مهمی که از آن غفلت می شود این است که عمر مفید یک انسان نهایتا ۶۰ سال است و او در همین زمان با مسائل متعددی روبرو است که نمی تواند آنها را به زمان ساخت تمدن جدید موکول کند. کسانی که مردم جامعه امروز را از تمدن جدید برحذر می دارند به این موضوع توجه نمی کنند که در بلند مدت همه ما مرده ایم. مردم نمی توانند صبر کنند تا شما تمدنتان را بسازید و بعد (البته اگر این ارض موعود امکان تحقق داشته باشد) مشکلات آنها را حل کنید. لطفا قبل از مردن ما فکری کنید.

۹۵/۱۲/۱۲
سراج الدین

نظرات  (۳)

۱۴ اسفند ۹۵ ، ۲۰:۳۶ •✿ آرورا ✿•
هر وقت که یه ستاره ای اون بالا روشن میشه که باید کلی بگردم تا پیداش کنم توی قدیم ندیما، میفهمم الدین آپ شده ... عمدا زمان انتشار پست رو به روز نمی کنید؟؟
پاسخ:
سلام

ممنونم از تذکرتون
چشم حتما به این موضوع دفت می کنم
۱۵ اسفند ۹۵ ، ۱۱:۴۸ ــ ـکمشـــ
دقیقا دقیقا
چون راه و روشی ندارند هی وعده‌ی سرخرمن می‌دند. هزار و سیصد سال سلبی حرف زدیم و خیلی مونده تا یاد بگیریم ایجابی حرف بزنیم.
به نظر من باید ازشون پرسید چه طور می‌خواند ادعاهاشون رو (بر فرض درست بودن) تو کله‌ی بچه‌ای کنند که از توی جنین در معرض رسانه و تمدن غرب قرار داره و شاکله‌ی شخصیتیش بر اون مبنا ساخته می‌شه...
۱۹ اسفند ۹۵ ، ۱۴:۱۰ منتظر اتفاقات خوب (حورا)
الان مسئله ارض موعود نیست، مسئله زمان موعوده.
نمیشه همیشه انتظار داشت بقیه یک کاری بکنند، ما خودمون چیکار کردیم؟!
پاسخ:
سلام

بله نظر شما کاملا درسته. البته وقتی میگیم این ارض موعود رو برامون توضیح بدید هم چیز درستی گیرمون نمیاد.
ببینید مسئله اصلی این یادداشت غر زدن ساده نیست که بعدش بگیم خود ما چی کردیم؟
کسایی که معتقدن ما نباید به تمدن غربی نزدیک بشیم سنگ راه توسعه هستند و اساسا باید به عنوان یه مانع فرهنگی به اونها توجه بشه.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی